The 12 Apps of ChristmasKerstmis komt eraan, en het Dublin Institute of Technology wil met het 12 Apps of Christmas-project graag wat leuke pakjes onder de boom van alle leerlingen/studenten en leerkrachten/docenten leggen, in de vorm van apps die bruikbaar zijn voor het onderwijs.

Het idee is eenvoudig: via de projectwebsite of de bijbehorende app (Android of iOS) kon je vanaf 1 december elke werkdag een nieuwe app ontdekken, met telkens heel wat achtergrond erbij. Daarnaast word je ook gestimuleerd om over (je gebruik van) de apps te communiceren, bijvoorbeeld via Twitter. Alle uitgekozen apps hebben met elkaar gemeen dat ze (een aspect van) gepersonaliseerd leren eenvoudiger helpen maken. In het kader van het project vond ten slotte ook een webinar plaats over de mogelijkheden van mobiele technologieën voor het onderwijs.