Lokaalmake-overs

Foto: 準建築人手札網站 Forgemind ArchiMedia

Op Edutopia verscheen vorig jaar een artikel met negen inspirerende YouTube-video’s over lokaalmake-overs en innovatieve, flexibele leeromgevingen. Aangezien we op dit moment Lab 21.0, onze eigen ‘future classroom’, aan het bouwen zijn, vinden we dat natuurlijk heel interessant materiaal!

Het uitgangspunt in de inleiding van het artikel liegt er niet om:

Most educators have little choice about the (usually) over-crowded, (often) unappealing rooms they teach in — but they intuitively know that the spaces children spend their time in can have an effect on how they learn.

Overvolle, onaantrekkelijke lokalen zijn dus niet de ideale plaatsen om te leren. In sommige video’s zien we echter dat heel kleine veranderingen aan de omgeving vaak al voldoende zijn om de lessen aangenamer en efficiënter te maken…

(Foto: “LAVA – Future Classroom 2011 rendering 04” door 準建築人手札網站 Forgemind ArchiMedia (licentie: CC BY 2.0))