DrieledigDe drieledige structuur of drie-actstructuur is oorspronkelijk een term uit de filmwereld. Volgens Wikipedia:

De drie-actstructuur is een model dat wordt gebruikt bij het schrijven en evalueren van verhalen met een scenario in drie delen of acts: setup, confrontatie en ontknoping.

Op de Edsurge-website verscheen onlangs een artikel over hoe enkele wiskundeleerkrachten hun leerlingen motiveren voor de lessen door zoveel mogelijk wiskundige probleemstellingen te herformuleren als drieledige verhalen.

De ‘techniek’ is vooral voor de lagere jaren interessant, hoewel wellicht ook van sommige complexe wiskunde-uitdagingen een ‘verhaal’ gemaakt kan worden. In de tekst wordt een voorbeeld besproken (waarbij de leerlingen de wereld moeten redden van een zombie-invasie) en geeft de auteur ook wat tips, maar er staan vooral ook links in naar een TED-video van inspirator Dan Meyer en naar de website van de man, die een heleboel voorbeeldlessen (mét video’s) bevat.