Foto: Enokson

Foto: Enokson

Over virtual reality en de mogelijkheden ervan voor het onderwijs hadden we het voor de paasvakantie al enkele keren. Dat VR echter niet iets gloednieuws is, daar probeert een artikel op de website van de VRS (Virtual Reality Society) ons van te overtuigen.

De tekst geeft een mooi historisch overzicht van VR, en dat begint niet in de eenentwintigste eeuw, maar met de panoramische schilderijen van de negentiende eeuw. De ruime definitie voor VR gehanteerd wordt, is namelijk de volgende: “a means of creating the illusion that we are present somewhere we are not”. De reis door de geschiedenis voert de lezer verder langs de View-Master en andere (oudere) stukken speelgoed naar recente toestellen als de Oculus Rift en de HTC Vive.

(Foto: “View-Master” door Enokson (licentie: CC BY 2.0))