Tool Tuesday 59 RealtimeBoardRealtimeBoard is een online whiteboard, en dus een ideale tool om leerlingen (of leerkrachten) in groepjes te laten brainstormen of aan een gemeenschappelijk project te laten werken.

Op het whiteboard (dat zo groot kan worden als je zelf wilt) kun je tekenen, schrijven, notities kleven, linken naar afbeeldingen en video’s… Handig is vooral dat verschillende mensen tegelijk aan hetzelfde board kunnen werken, en dat je het overal en op elk toestel kunt raadplegen.

Leerkrachten kunnen gratis alle mogelijkheden van RealtimeBoard gebruiken. Daartoe moet je wel een formulier invullen, waarbij je ook een document moet uploaden dat bewijst dat je school een non-profitorganisatie is. Best wat administratie dus, maar daarna kun je wel echt goed aan de slag met de toepassing.