Coolors 1Coolors is een website waarop je gratis (er zijn ook – goedkope – mobiele apps) kleurenschema’s kunt genereren, met een simpele druk op een knop.

Kleurenschema’s zijn natuurlijk in de eerste plaats interessant voor (web)designers, fotografen, enzovoort, maar tegenwoordig willen we allemaal dat onze cursussen en – in het geval van leerlingen – werkstukken er goed uitzien. Een tekstverwerker als Microsoft Word biedt, via het tabblad Ontwerpen, trouwens ook de mogelijkheid om kleurenschema’s te gebruiken.

Coolors 2

Een kleurenschema genereren is doodeenvoudig: je klikt op Generate, en je krijgt meteen een palet van vijf complementaire kleuren voorgeschoteld, met de kleurcodes erbij. Daarna kun je de kleuren nog aanpassen, of enkele kleuren ‘vastzetten’ en de rest opnieuw laten genereren. Het is ook mogelijk om een kleur uit een bestaande afbeelding te gebruiken en dan daarmee een kleurenschema te maken – in het voorbeeld bovenaan dit bericht lieten we Coolors werken met het School 21.0-rood als basis. Als je klaar bent, kun je het palet exporteren als afbeelding, pdf, webpagina…