Flipgrid is een toepassing om via videoboodschappen te communiceren binnen een klasgroep. Je uploadt zelf een vraag, en leerlingen posten dan hun (video-)antwoorden, individueel of in groepjes. Heel interessant voor, onder meer, peerevaluatie dus.

Je volledige klasgroep zit samen op dezelfde grid. In de gratis versie van Flipgrid kun je als leerkracht maar één grid aanmaken, maar je kunt wel ongelimiteerd topics lanceren binnen elke grid, dus je zou verschillende klassen in dezelfde omgeving kunnen laten werken. (En als je de tool na een testfase interessant vindt, kun je natuurlijk altijd vragen of je school 65 dollar per jaar wil betalen voor de volledige versie.)

Leerlingen hoeven niet in te loggen om hun videoboodschappen te posten, en ze kunnen het zowel via hun browser doen of via een mobiele app. Leerkrachten hebben dan weer de volledige controle over wat er daadwerkelijk gepubliceerd wordt. Bovendien zijn alle grids standaard privé. Hier vind je een heel aantal instructievideo’s voor als je met Flipgrid aan de slag wil gaan.