CRAP‘Fake news’ is razend actueel, vooral omdat de alomtegenwoordigheid van valse berichten – vooral op sociale media – mogelijk de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft beïnvloed. Op Edutopia verscheen vorige maand een artikel over hoe het fenomeen in de klas kan worden aangepakt:

The inescapable fact is that young people need to be prepared for the Wild West of information that they live in and will grow up in. It is also imperative that we, as educators, prepare young people for the important job of responsible and informed citizenship.

Het artikel biedt een aantal lesideeën voor de lagere en middelbare school, waarbij onder meer gebruik gemaakt wordt van de CRAP-test om een bericht te controleren op betrouwbaarheid. Interessant vinden wij ook de link naar Snopes.com, een website die geruchten onderzoekt.