Prikbord (1)

Afbeelding: Jurgen Appelo (www.noop.nl)

Pinterest is een fantastische plaats om ideeën op te doen. Talloze gebruikers ‘pinnen’ dagelijks leuke filmpjes, foto’s, artikels… die ze vinden, en plaatsen ze als visuele bladwijzers op (al dan niet thematisch georganiseerde) borden. Af en toe presenteren we op onze blog een Pinterest-bord of -profiel dat gewijd is aan onderwijsinnovatie. Kijk, kies, klik… en laat je vooral inspireren!

STEAM (science, technology, engineering, arts, mathematics – zie ook hier) is hot. Maar hoe doe je dat, kunst en design met STEM integreren? Dit artikel op MindShift, over de visie en de projecten van ‘digitale’ po-leerkracht Cathy Hunt, zit boordevol goede ideeën en interessante bedenkingen.

Digital consumption of media and marketing has made it even more important for students to interpret, analyze and communicate visually. And, Hunt didn’t want visual arts to be sidelined as irrelevant in an education space increasingly dominated by technology.

Voor wie meteen aan de slag wil, zijn Hunts Pinterest-pagina iPadArtRoom en haar website dan weer absoluut een bezoekje waard.

Visit Cathy Hunt’s profile on Pinterest.

(Afbeelding: “Pinterest icon″ door Jurgen Appelo (licentie: CC BY 2.0))