Dromen van scholen 3 - Room 21CGeregeld stoten we bij onze omzwervingen door het World Wide Wonderland op filmpjes of artikels over unieke, innovatieve scholen. Scholen die nu al helemaal klaar lijken voor de toekomst. Dromen van scholen. Scholen die ons doen dromen. Omdat die filmpjes en artikels ons zoveel nieuwe ideeën geven, delen we ze graag met jullie.

Leerkrachten die inspirerende nascholingen over innovatief onderwijs volgen, heel gemotiveerd terugkeren, en dan toch op dezelfde manier als vroeger blijven lesgeven, omdat ze nu eenmaal ook naar dezelfde (traditionele) klaslokalen terugkeren. Het gebeurt heel vaak, en in Iowa besloot het Great Prairie Area Education Agency om daar iets aan te doen door een klaslokaal van de toekomst te bouwen (of eigenlijk al twee ondertussen): Classroom 21C.

Classroom 21C is een ruimte waar de leerling centraal staat, met flexibel meubilair en vooral veel mogelijkheden om (digitaal) samen te werken aan projecten. Klinkt bekend, niet? Dat 21C en 21.0 op elkaar lijken, is natuurlijk niet toevallig. In het onderdeeltje Design op de website vind je een heleboel foto’s.