Tool Tuesday 35 - Quick RubricOoit als eens een rubric gebruikt? Je weet wel, zo’n matrix waarin voor verschillende doelstellingen of criteria bij een taak een reeks beschrijvingen wordt gegeven van slecht naar goed. De leerkracht of een (mede)leerling kan dan per criterium de ‘score’ aanduiden.

Een rubric maken klinkt wellicht als een tekstverwerkingsnachtmerrie. Met Quick Rubric (van dezelfde makers als Storyboard That) hoef je je gelukkig enkel op de inhoud te concentreren: je voert gewoon de gegevens (titels, criteria, beschrijvingen…) in en de toepassing doet de rest. Het is zelfs mogelijk om advanced formatting te gebruiken, en je kunt uiteraard extra kolommen en rijen toevoegen. Als je klaar bent, kun je de link naar je rubric delen (met leerlingen of collega’s) of je matrix afdrukken.