Tool Tuesday 33 - FormativeGisteren deelden we in een post over een update van Kahoot! een soort van determineertabel waarmee je de meest geschikte quiztool voor je activiteit kunt vinden. Sommige toepassingen in de tabel kenden we nog niet, dus gingen we op onderzoek uit. Nummer één in de reeks van quiztools-die-we-nog-maar-pas-ontdekt-hebben: Formative.

Zoals bij heel wat soortgelijke tools, kun je als leerkracht bij Formative een klas aanmaken, en eens je leerlingen aan die klas hebt toegevoegd, kun je hen ‘taken’ (assignments) geven – al kun je ook een zogenaamde quick code gebruiken. De assignments kunnen bestaan uit een of meerdere vragen (al dan niet met een afbeelding of video – of zelfs een bestaande opdracht die je eerder maakte – erbij).

Heel interessant is de optie ‘Show your work’, die leerlingen de kans geeft om hun antwoord te tekenen. Als leerkracht zie je alle antwoorden live binnenkomen, en kun je zelfs directe feedback geven en een score toekennen. Het is uiteraard ook mogelijk om de resultaten achteraf te exporteren.