Tool Tuesday 17 - CanvaHet hoeven niet altijd activerende response tools te zijn die we voorstellen in deze dinsdagse rubriek. Canva is een gebruiksvriendelijke tool voor browsers en iPad waarmee je in een handomdraai mooie afbeeldingen, posters, flyers, slides, infographics… kunt maken.

Canva bevat talloze designs, die je heel makkelijk kunt aanpassen. Daarnaast bevat de tool ook een uitgebreide bibliotheek met zowel gratis als betalende foto’s. Uiteraard kun je ook je eigen afbeeldingen uploaden en bewerken. Canva is ideaal als je in een paar minuten wat originele en professioneel ogende afbeeldingen voor je cursus of je powerpoint in elkaar wilt flansen, maar ook leerlingen kunnen er snel mee aan de slag: voor elk vak moeten ze wel eens resultaten van (onderzoeks)opdrachten op een fijne manier presenteren.

Sinds enkele maanden is er ook een Canva for Education-pagina. Daar vind je zelfs een aantal uitgewerkte lesvoorbereidingen, voor verschillende vakken. Die zul je wellicht niet letterlijk kunnen gebruiken, maar ze brengen je misschien wel op ideeën…