Tool Tuesday 10 - TeamUpEen leuke tool voor het begin van het schooljaar is TeamUp. Je kunt er je klas heel snel in groepjes mee verdelen. Eén keer de namen van je leerlingen invoeren, en je verliest nooit meer tijd met het samenstellen van evenwichtige teams.

Nadat je je klas hebt aangemaakt, kun je meer informatie over je leerlingen toevoegen: hun foto, hun geslacht, hun interesses… Die extra parameters kun je dan ook gebruiken bij het samenstellen van je groepjes. Zo kun je de tool bijvoorbeeld vragen om groepjes van vier leerlingen te maken waarin telkens evenveel jongens als meisjes zitten.

Als leerkracht krijg je ook een ‘leerlingenlink’. Daarmee kunnen je leerlingen onder meer geluidsopnames van één minuut maken waarin ze hun vorderingen bespreken – superhandig voor procesevaluatie.

TeamUp ziet er vrij basic uit, maar kan best veel dingen doen. De video hieronder (vanaf 0:37) geeft je een idee van de mogelijkheden. Voor een volledig overzicht bekijk je het best eens de heel duidelijke handleiding die de makers op de website plaatsten.