Lab on Tour BruggeAf en toe trekken we met School 21.0 de wijde wereld in. Voor een leerbezoek aan een andere school of een bedrijf. Of om een interessante nascholing te volgen. Of om zelf een workshop te geven. Onze reisverslagen vind je in de rubriek Lab on Tour.

Vanavond waren we te gast op de voorstelling van Alles met mate(n), over social media en jongeren, het nieuwste boek van social media evangelist Stefaan Lammertyn, uitgegeven bij die Keure. Lammertyn, die met zijn onlinecommunicatiebedrijf Pixular kmo’s begeleidt op het vlak van social media, schreef dit boek in de eerste plaats om ouders en leerkrachten wegwijs te maken in de wereld van Facebook, Twitter en aanverwanten. Hij hanteert een heel toegankelijke, bijwijlen humoristische stijl, en ook de vormgeving van het boek is heel aantrekkelijk. Aan de hand van heel veel praktijkvoorbeelden leer je (de mogelijkheden van) de verschillende sociaalnetwerksites van binnenuit kennen.

Afgelopen donderdag toonde Stefaan Lammertyn zijn boek al aan enkele eerstejaars van het Lyceum OLV Vlaanderen, én hij bracht een ploeg van regionale tv-zenders Focus & WTV mee. De resulterende reportage kun je hieronder bekijken.

Ook het tot de nok gevulde VIVES-auditorium in Brugge, waar de boekvoorstelling plaatsvond, wist Lammertyn moeiteloos te overtuigen, en ook de aanwezige smartphones waren duidelijk onder de indruk. #allesmetmate was vandaag zelfs een trending topic op Twitter.

https://twitter.com/dominiekhorre/status/640952009202495488

https://twitter.com/VickyVermeulen/status/640957047492751360

Alles met mate(n) is ondertussen in heel wat boekhandels te vinden. Als je het gekocht hebt, blader dan overigens eens naar pagina 56. Daar staat zowaar ons eigenste School 21.0-project vermeld.

(Afbeelding: gebaseerd op “Belgium stub.svg″ door PaD (licentie: CC BY-SA 3.0))