Afbeelding: Jurgen Appelo (www.noop.nl)

Afbeelding: Jurgen Appelo (www.noop.nl)

Facebook wordt nu al geregeld gebruikt in scholen. Denken we bijvoorbeeld aan geheime of verborgen groepen voor een bepaald vak, waar links en artikels gedeeld kunnen worden of waar de leerlingen kunnen discussiëren over een bepaalde vraag. Als het aan het bedrijf zelf ligt, verovert de sociaalnetwerksite binnenkort echter nog een veel groter deel van de onderwijsmarkt.

Gisteren verspreidde Facebook een persbericht waarin het aankondigde dat het de software die het ontwikkelde voor Summit Public Schools op termijn gratis beschikbaar zou maken voor alle (Amerikaanse) openbare scholen. Summit is een scholengroep die heel goede resultaten behaalt met een programma voor gepersonaliseerd leren, waarbij de leerlingen op hun eigen tempo naar langetermijndoelen toe werken.

Behalve enkele screenshots is er nog niet veel informatie beschikbaar over de tool, die dit jaar nog verder verfijnd wordt met de feedback van enkele pilootprojecten. Volgens een artikel op Business Insider UK werkt het PSP-team binnen Facebook wel onafhankelijk:

The software won’t require a Facebook account to join, and the company promises that the team working with Summit operates independently from the rest of the company.

Als het klopt dat een Facebook-account geen voorwaarde is om de tool te kunnen gebruiken, dan zit hier misschien wel muziek in…

Afbeelding: Facebook

Afbeelding: Facebook

(Afbeelding rechtsboven: “Facebook icon” door Jurgen Appelo (licentie: CC BY 2.0))