Doelstellingen flippenOver flipping the classroom hebben we het hier al vaker gehad. Op TeachThought verscheen afgelopen vrijdag echter een artikel over een ander soort flipping, namelijk van de learning objectives. Paul Moss houdt een pleidooi om de doelstellingen niet mee te geven aan leerlingen bij het begin van de les.

De meeste leerkrachten hebben geleerd om dat wel te doen, maar, zo zegt Moss:

(…) it has largely been an ineffective strategy, with students just mindlessly writing them down and rarely independently checking their learning against them as the lesson unfolds.

Helemaal wachten tot het einde van je les, is echter ook niet zonder risico, want leerlingen kunnen ondertussen het noorden helemaal kwijtgeraakt zijn. Wat Moss zelf doet, is zijn leerlingen vragen bij elke activiteit of oefening een titel te noteren. Zo kan hij checken of ze de taak wel goed begrepen hebben én worden ze verplicht om na te denken over het waarom ervan.

In de tweede helft van de tekst geeft Moss nog enkele voorbeelden uit zijn eigen lespraktijk.