Safer Internet Day 2017Vandaag is het Safer Internet Day, de dag waarop extra aandacht wordt besteed aan ‘veilig internet’, al wordt er tegenwoordig eerder gesproken over ‘beter internet’. Dat is ook de slogan van Safer Internet Day 2017: Be the change: Unite for a better internet.

Op de Safer Internet Day-website van Child Focus, waar je ook heel wat lesideeën vindt, wordt uitgelegd waarom de focus wat verschoven is:

Omdat het internet heel wat mogelijkheden en kansen biedt aan kinderen en jongeren. Als we ze maar de juiste handvaten aanreiken om hier op een positieve manier mee om te gaan. Dat doen we door het beste te halen uit online media, de risico’s te beperken en de opportuniteiten te maximaliseren.

De kansen grijpen dus, en de gevaren beperken. Een mooie opdracht voor een nieuw veilig (of ‘beter’) internetjaar.