DataVia een artikel op de EdSurge-website kwamen we terecht bij e-Literate, een blog over “What We Are Learning About Online Learning…Online”. Daarnaast is er ook e-Literate TV, dat door middel van video’s het debat over het gebruik van technologie in het onderwijs wil stimuleren.

De tekst op edSurge gaat over een prototype van een instructievideo die leerkrachten bewuster moet doen nadenken over de implicaties en mogelijkheden van technologische vernieuwingen voor hun concrete lespraktijk.

(…) we are pleased to share a prototype of an animated explainer video that we’ve developed to help faculty understand how their content can translate into software and think creatively about the pedagogical opportunities that such a translation could create.

De video mag dan wel in de eerste plaats bedoeld zijn voor het hoger onderwijs, de landkaartenanalogie (van een papieren naar een slimme kaart) kan ook leerkrachten in het secundair ertoe aanzetten om meer gebruik te maken van de mogelijkheden die de miljoenen gegevens waarover we tegenwoordig kunnen beschikken, bieden, en zo hun cursussen en opdrachten nog beter en authentieker te maken.