Foto: NASA Goddard Space Flight Center

Foto: NASA Goddard Space Flight Center

Op de ISTE-website vonden we een artikel over Jennifer Schlie-Reed, die werkt als digital learning coach voor een scholengroep in Wisconsin. Schlie-Reed heeft het onder meer over de achterliggende doelstellingen van het gebruik van technologie in het onderwijs.

“Technology is about creating more engagement for students, providing choice (…) Once they learn the tool, they decide how they’re going to use it. They all have the same goal, but they decide how they’re going to get there.”

Het meest interessante deel van het artikel handelt over de instructional videos die Schlie-Reed maakt. Ze gebruikt YouTube om leerkrachten te tonen hoe een tool precies werkt in plaats van er gewoon over te vertellen. In de video’s laat ze ook leerlingen aan het woord over wat ze geleerd hebben. Met de filmpjes kan ze leerkrachten makkelijker overtuigen, vindt ze.

“When I come in to a school, I’m the computer lady (…) I have to earn buy-in so I document and showcase what we have done with other teachers involving digital tools (…) We’re not just here to do a math learning program.”

Je vindt alle filmpjes op het YouTube-kanaal van Schlie-Reed.

Op het einde van het artikel worden nog enkele praktijkvoorbeelden voorgesteld, en gaat het ook over de aanpak van de digital learning coach. Ze vertrekt steeds vanuit de leerdoelen, die ze dan probeert te koppelen aan technologie waarmee ze goede ervaringen heeft.

She starts by asking teachers to identify standards-based student learning goals, and then she helps them created lessons aligned with best practices.

(Foto: “NASA Visualization Explorer Now Available For All iOS Devices” door NASA Goddard Space Flight Center (licentie: CC BY 2.0))