Tool Tuesday 24 - ThunderclapThunderclap is een toepassing waarmee je een bericht beter kunt doen opvallen op sociale media, doordat het door heel veel mensen op exact hetzelfde moment gepost wordt. Zo kan een bericht dat gedeeld wordt door honderd mensen, een bereik krijgen van enkele honderdduizenden.

Het gebruik is eenvoudig. Je stelt gewoon een kort bericht op en kiest een einddatum en het gewenste aantal supporters (100, 250 of 500). Daarna kun je je Thunderclap-link delen. Als voldoende mensen aangeven dat ze willen meedoen, zullen ze automatisch tegelijkertijd jouw bericht delen.

Thunderclap is vooral handig om de aandacht te vestigen op bepaalde ideeën of campagnes (zie bijvoorbeeld de Thunderclap voor Safer Internet Day hieronder), maar ook in het onderwijs zijn er toepassingen te bedenken, bijvoorbeeld als je een schoolevenement wil promoten, of zelfs als leerlingen de resultaten van een klasproject een ruimere verspreiding willen geven.