Tool Tuesday 22 - Nearpod

Een field trip naar de Kortrijkse Grote Markt

Nearpod is een toepassing die je in staat stelt een interactieve presentatie in real time te delen met je leerlingen. Ze surfen naar de Nearpod-site of openen de app op hun eigen device, tikken een cijfercode in, en jij gidst hen dan op jouw tempo door de dia’s.

Je kunt met Nearpod echter meer dan enkel je bestaande powerpoints uploaden. Slides kunnen namelijk ook webpagina’s bevatten, of audio of video, of zelfs een Twitterfeed of een 360 gradenfoto, waarmee de leerlingen een virtual field trip kunnen maken. Daarnaast kun je Nearpod ook inzetten als ‘student response tool’, door (meerkeuze)vragen toe te voegen of de leerlingen een tekening te laten maken, of iets te laten aanduiden op een bestaande afbeelding.

De Nearpod-website bevat, ten slotte, ook een heleboel voorbeeldlessen, in allerlei domeinen.